Wat is revisie?

Wat is revisie, vraagt u zich wellicht af? Het woord revisie horen we vaak binnen de techniek. Het houdt verband met het onderhoud van machines en voertuigen bijvoorbeeld. We leggen u in dit artikel uit wat revisie inhoudt en hoe E-Accu reviseert.

Wat is revisie?

Wat revisie letterlijk is, is het opknappen van een onderdeel zodat het een tweede leven krijgt. Bijvoorbeeld de accu van uw elektrische fiets. Wanneer u een accu reviseert, wordt deze zodanig opgeknapt dat u deze weer als nieuw kunt gebruiken. Revisie wordt gedaan omdat een nieuwe accu kopen zeer prijzig is. Maar dat niet alleen, door te reviseren bespaart u kosten én grondstoffen. Bij revisie worden namelijk zo veel mogelijk bestaande onderdelen hergebruikt. Dat is dus niet alleen voordeliger voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Is revisie iets wat u zelf kunt doen?

Het reviseren van producten zoals accu’s van een elektrische fiets moeten door een professional worden gedaan. U hebt namelijk te maken met losse onderdelen, welke vervangen moeten worden en weer precies op de juiste manier in elkaar gesoldeerd of vastgezet moeten worden. Revisie is daarom niet iets wat u zelf kunt doen. Echter wordt er soms onder revisie verstaan: het geheel ontladen en weer opladen van uw fiets accu. Dat is echter niet een manier van reviseren waardoor de accu weer lang mee gaat. Bij revisie gaat het echt om het professioneel opknappen van de cellen aan de binnenkant van de accu. Dit kunt u het beste laten doen door een professional, zoals de medewerkers van E-accu.

Wat is revisie bij E-accu?

Nu u weet wat revisie is, leggen we u graag uit wat revisie bij E-accu inhoudt. Bij revisie maken wij uw huidige accu zodanig, dat deze weer als nieuw te gebruiken is. De eerste stap om dit te doen is het plaatsen van een bestelling op onze website. Nadat u van ons een bevestiging hebt ontvangen kunt u uw fiets accu verzenden. Na ontvangst gaan wij aan de slag met het reviseren van uw accu. Hoe dit precies te werk gaat leest u hier. Nadat we uw accu hebben gereviseerd en getest sturen we deze weer aan terug, zodat u weer lang kunt genieten van het fietsen met uw e-bike!

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.