Zo verlaagt u het verbruik van uw accu

U wilt toch ook zo lang mogelijk van uw elektrische fiets gebruik kunnen maken? Lekker op de fiets naar uw werk of mooie fietstochten maken… Dat is echt genieten! Maar dan moet u er wel op kunnen vertrouwen dat uw accu lang mee gaat. Gelukkig zijn er wat dingen die u zelf kunt doen om het verbruik van de accu zo laag mogelijk te houden. Leest u mee met onze tips over verbruik accu verlagen?

Verlaag het verbruik van uw accu met onze tips

Door het verbruik van uw accu zo laag mogelijk te houden gaat uw accu aanzienlijk langer mee. En dat is maar goed ook, want accu’s zijn prijzige producten om aan te schaffen. Gelukkig kunt u ook voor een gereviseerde accu van E-accu kiezen, maar in dit artikel vertellen we u hoe u het verbruik van uw huidige accu kunt verlagen. Zo gaat deze langer mee, zodat u het reviseren van uw accu nog even kunt uitstellen. Wilt u meer weten over reviseren? Lees dan eens ons blog artikel Wat is revisie?.

  • Laad de accu juist NIET te vaak op. Stel dat uw e-bike 60 km ver kan rijden en u fietst 20 km per dag, dan hoeft u de accu niet elke dag op te laden. Om de dag zou in dit geval beter zijn, zodat u het aantal onnodige laadcycli kunt verlagen.
  • Laat de accu daarentegen niet helemaal leeg lopen. Dit kan ervoor zorgen dat de accu helemaal onbruikbaar wordt. Zorg er ook voor dat als u de accu gaat opladen, deze volledig oplaadt en niet telkens een beetje.
  • Laat, wanneer dit mogelijk is, de accu niet op de fiets zitten wanneer deze in een koude schuur of fietsenberging staat. Het is beter om de accu bij lage temperaturen in huis of op een andere warme plek te bewaren.
  • Leg de accu echter niet in een té warme omgeving, zoals in direct zonlicht. Dat zorgt er juist voor dat de accu snel leeg loopt en kapot gaat.
  • Houd er rekening mee dat ruig terrein of moeilijk begaanbare ondergrond een hoger energieverbruik van uw accu eisen. Fiets dus niet onnodig over lastige ondergronden.
  • Als u een lange rit gaat fietsen, zorg er dan voor dat de accu volledig geladen is.
  • Probeer in een vast tempo te fietsen. De ene keer zacht en dan weer heel hard fietsen vergt onnodig veel energie van de accu.
  • Zorg ervoor dat de banden van uw e-bike altijd goed opgepompt zijn. Fietsen met zachte banden kost veel energie voor de accu.

Houdt u rekening met deze tips, dan zult u merken dat uw accu veel langer mee gaat. Zo kunt u langer plezier hebben van uw e-bike! Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze tips over verbruik accu verlagen? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze meest gestelde vragen pagina.

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.