Voorkom diefstal van uw elektrische fiets… 5 tips!

Het is de laatste tijd veelal in het nieuws geweest: de diefstal van elektrische fietsen is enorm toegenomen! Uw elektrische fiets is een kostbaar bezit waar u waarschijnlijk heel zuinig op bent. Maak het dieven dan ook niet te makkelijk om er vandoor te gaan met jouw elektrische fiets! Voorkom diefstal met onze 5 tips! Bekijk hieronder onze tips diefstal elektrische fiets.

1: Zet uw elektrische fiets áltijd weg met een dubbel slot

Even snel uw e-bike parkeren omdat u maar 5 minuten weg bent? Als u uw fiets niet goed op slot zet zijn dieven er binnen die tijd al lang met uw dure e-bike vandoor. Zorg dus voor dubbele beveiliging en gebruik naast een ringslot ook altijd een ketting- of beugelslot.

2: Zet uw fiets vast aan een vast object

Uw fiets aan een boom of andere fiets vastmaken is voor dieven niet voldoende veilig. Een boom(tak) is zo omgezaagd en een andere fiets nemen ze gerust mee als ze daarmee ook uw dure e-bike te pakken hebben. Zet uw fiets dus altijd met een dubbel slot vast aan een hek, lantaarnpaal of fietsenrek.

3: Zet uw fiets vast aan het frame

U denkt misschien dat uw fiets goed vast staat wanneer u de ketting aan het stuur of aan een wiel vast maakt, maar niets is minder waar. Als dieven écht willen stelen weerhoudt het ze niet om uw stuur los te schroeven of het frame los te halen van een voor-of achterwiel. Altijd aan het frame vastmaken dus!

4: Zet uw fiets altijd in het zicht vast

Parkeer uw e-bike liever niet om de hoek of in een steegje, maar juist op een drukke plek waar veel mensen komen. Dieven gaan liever niet te werk waar iedereen ze zal zien, dus zet uw fiets juist op een drukke plek!

5: Haal het afneembare display eraf

Heeft uw elektrische fiets een afneembaar display? Haal deze dan eraf als u geen gebruik maakt van uw fiets. Daardoor is de e-bike niet meer als elektrische fiets te gebruiken. U kunt ook andere onderdelen eraf halen, zoals de accu of de kilometerteller. Zo zien dieven al snel genoeg dat ze helemaal niets aan uw fiets hebben.

Heeft u vragen over uw e-bike of de accu van uw e-bike? Neem dan gerust contact met ons op of kijk bij de veelgestelde vragen of uw vraag daar beantwoord is.

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.