Oplader elektrische fiets kapot?

Heeft u het vermoeden dat de oplader elektrische fiets kapot is gegaan? Bijvoorbeeld omdat de lader niet meer de accu van uw e-bike oplaadt, of omdat deze maar half oplaadt? Dan heeft u behoorlijk pech, want met een oplader die kapot is kunt u geen gebruik meer maken van de elektrische fiets.

Oplader elektrische fiets kapot: wat nu?

Gelukkig is de oplossing nabij! Bij E-accu kunt u namelijk niet alleen terecht voor gereviseerde accu’s, maar ook voor laders! Is de oplader van de accu voor uw elektrische fiets kapot? Dan kunt u via het contactformulier op onze website een nieuwe lader aanschaffen. Maar voordat u dit doet, raden we u aan om even goed te controleren of de lader wel echt defect is. Het zou toch zonde zijn als u een nieuwe bestelt terwijl u uw huidige lader weer aan de praat kunt krijgen? Probeer bijvoorbeeld uw accu aan een andere lader te koppelen. Laadt deze daar wel op? Dan is het probleem inderdaad niet de accu, maar uw oplader.

Echter kan verkeerd gebruik ervoor zorgen dat uw lader defect lijkt, terwijl eigenlijk de beveiliging ingeschakeld is en de lader daarom niet werkt. Als u de accu telkens weer oplaadt, dan is dat niet alleen slecht voor de accu. Ook de oplader van uw elektrische fiets krijgt het veel te zwaar te verduren. Zo kan de lader oververhit raken en als beveiliging schakelt de oplader zichzelf uit. Dan is deze aan het afkoelen en dus niet defect.

Nieuwe oplader voor uw elektrische fiets via E-accu

Als de lader na een langere tijd echt niet meer uw accu oplaadt, dan kunt u met zekerheid stellen dat de lader oplader van uw elektrische fiets kapot is. In dat geval kunt u de lader naar ons opsturen. Wij controleren en testen de lader dan uitvoerig, zodat we weten waar het aan ligt dat de lader defect is. U kunt ook via onze website een nieuwe oplader bestellen. Dit kunt u doen door via het contactformulier een mail te sturen met daarin een aanvraag voor een nieuwe accu. Vergeet daarbij niet door te geven wat voor e-bike en oplader u heeft.

Heeft u vragen over de oplader of de accu van uw elektrische fiets? Bel ons dan gerust voor meer informatie.

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.