Nieuwe ebike accu?

Nieuwe ebike accu?

De drie belangrijkste kenmerken van een elektrische fiets zijn de motor, de accu en het display. De motor is een borstelloze motor, waardoor de fiets ook zonder trapondersteuning te gebruiken is, zonder dat dit veel zwaarder fietst. Het display is nodig om de status van de ebike accu en andere gegevens te kunnen uitlezen en om de gewenste hoeveelheid ondersteuning in te stellen.

Soorten accu’s

Vroeger was de ebike accu die op een elektrische fiets zat meestal een lood-accu of NiCd-accu. Dit type accu komt niet meer voor.

Nu beschikken ebikes over een NiMH-accu of Li-ion-accu. Het nieuwste type is de LiFePO4, een lithium-ijzer-fosfaat-accu. Gebruik van dit type accu voor uw ebike heeft allerlei voordelen. De accu gaat namelijk veel langer mee en kan wel 2000 keer opgeladen worden (ten opzicht van zo’n 500 keer bij andere soorten accu’s). Een ander voordeel is dat de LiFePo4-accu geen last heeft van prestatieverlies door temperatuurverschillen. Deze accu mag bovendien volledig ontladen worden. U kunt hem dus gerust helemaal leegrijden zonder dat er schade ontstaat aan uw ebike accu.

Wanneer u uw ebike accu door ons laat reviseren, heeft u de keuze om deze te voorzien van verse batterijen van hetzelfde type als er al in zat, of om hoogwaardige energiecellen van het type Li-lon te laten plaatsen.

Actieradius ebike accu

Voor u is het vooral van belang om te weten hoe ver u komt met de trapondersteuning van uw elektrische fiets. De actieradius van een ebike accu hangt af van diverse factoren: de hoeveelheid ondersteuning die u instelt, de bandenspanning, uw gewicht en dat van uw fiets en niet te vergeten de capaciteit van uw accu.

U zult merken dat de prestatie van uw accu na enkele jaren afneemt. U kunt de accu dan in zijn geheel vervangen of deze laten reviseren.

Meer informatie over de actieradius van uw ebike accu vindt u in het gedeelte Tips en informatie.

nieuwe ebike accu - Eaccu

Interesse?

Heeft u interesse in een nieuwe accu, vul onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.