Maximale laadspanning accu

maximale laadspanning accu - eaccu

De accu van uw elektrische fiets is in feite een oplaadbare batterij. Zoals u waarschijnlijk weet, heeft ieder type oplaadbare batterij zijn unieke eigenschappen en kenmerken. Gaat u er goed mee om, dan gaat de accu veel langer mee en behoudt hij langer zijn capaciteit. Helaas worden ‘oplaadbare batterijen’ nogal eens over één kam geschoren. Niet alle tips voor het ene type batterij zijn van toepassing op het andere type. Zo gaat uw accu langer mee en bespaart u lange tijd de kosten van een nieuwe accu.

Maximale laadspanning accu: hoe vol opladen

U kunt een normale lithium-ION accu gemiddeld 2000 keer opladen. Dat is vaak, maar het geeft ook indirect aan dat de accu na een aantal jaar in vermogen inboet wanneer u de accu dagelijks oplaadt. De levensduur van uw fiets accu kunt u flink verhogen door te letten op de maximale laadspanning. Wanneer u de accu niet voller laadt dan 97%, zult u merken dat de accu veel langer goed blijft. Beperkt u het maximale percentage tot 90%, dan kunt u de accu zelfs 30% vaker opladen! Het is een kwestie van kiezen: wilt u langere ritten rijden op een acculading, of langer met uw accu doen? Helaas is het niet mogelijk om dat percentage te meten tijdens het laden. Een tip: stop met opladen voordat de lader aangeeft dat de accu 100% is opgeladen!

Opletten met laden

Aandacht bij het laden van uw fietsaccu is dus zeker geboden. Accu’s boeten in op vermogen wanneer de spanning op het nulpunt komt. Voor het ontladen heeft de accu een bescherming ingebouwd. De accu zal geen energie meer geven als het vermogen op ca. 7% zit. Dat voorkomt permanente schade. Ook voor een fysieke overlading is een bescherming ingebouwd, maar wanneer u de accu telkens tot de volle 100% oplaadt, is dat niet bevorderlijk voor de levensduur van uw accu. Geeft uw fiets accu beduidend minder energie en laat hij u soms harder trappen? Wij kunnen hem voor u reviseren.

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.