Gazelle oplader kapot of niet?

gazelle oplader kapot - Eaccu

Op uw elektrische fiets zult u al snel verknocht zijn aan de fietsondersteuning. Logisch – het fietst heerlijk licht! Maar wanneer de accu niet meer oplaadt, is het maar de vraag waar het euvel door komt. Het kan natuurlijk aan de accu liggen. Als deze al een paar jaar oud is, in de kou bewaard wordt of verkeerd wordt gebruikt, kan deze snel slijten. Maar wanneer er goed mee wordt omgesprongen en hij gaat toch defect, dan is het zaak eens verder te kijken. Wellicht is uw Gazelle oplader kapot!

Niet opladen

Wanneer er een defect is opgetreden in uw Gazelle oplader, kan het zo maar zijn dat de accu van uw fiets niet meer oplaadt. De accu krijgt dan niet genoeg stroom of krijgt misschien helemaal geen energie. Het probleem is dan heel eenvoudig: uw oplader is defect. Het kan echter ook zijn dat de oplader tijdelijk overbelast is. Heeft u meerdere accu’s achter elkaar opgeladen of krijgt de lader niet genoeg kans te koelen? Dan schakelt er een tijdelijke beveiliging in. Probeert u het over een uurtje dan nog eens!

Accu stuk door oplader

Is uw Gazelle oplader kapot? Dan kan deze er ook voor zorgen dat uw accu defect raakt. Accu’s zijn immers gevoelig voor een overbelading. Krijgen ze te veel stroom, dan leveren ze binnen de kortste keren minder energie tijdens het fietsen. Uw accu opladen met te weinig vermogen is eveneens schadelijk voor de energiecellen van uw accu. Ook wanneer uw accu defect is, raden we aan uw oplader te laten controleren. De oorzaak van de defecte accu zou daar namelijk kunnen liggen.

Mijn gazelle oplader kapot – wat nu?

Het belangrijkste is dat u de oplader koopt, die bij uw fiets past. Aan de hand van het model fiets vindt u bij uw fietsenspeciaalzaak direct het juiste model. Is uw accu overbelast geraakt omdat uw Gazelle oplader kapot is? Dan kunt u kijken naar een nieuwe accu. Voordeliger bent u echter uit met een accu revisie. Uw bestaande accu wordt dan voorzien van nieuwe energiecellen en is daarna weer zo goed als nieuw.

« Terug naar overzicht

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.