Gazelle e-bike problemen

Gazelle e-bike problemen

Door de hoeveelheid elektronica en motortjes, kunt u op een gegeven moment met een Gazelle e-bike problemen krijgen met de fietsondersteuning. Op zich logisch, al die onderdelen zijn aan slijtage en schade onderhevig. Zo kunnen niet alleen de elektrische motor, maar ook het bedieningsscherm en de accu beschadigd of defect raken. Daarbij is de accu het meest aan schade en slijtage onderhevig.

Diepere problemen

Merkt u dat er een ander mankement is met uw fiets, bijvoorbeeld wanneer de fietsondersteuning regelmatig hapert of af en toe wegvalt zonder duidelijke reden, dan is het zaak om naar de fietsenwinkel te gaan waar u de fiets heeft gekocht. Zij zijn immers het eerste aanspreekpunt als het gaat om het repararen van schade of mankementen tijdens de eerst jaren van uw garantietermijn. De Gazelle e-bike problemen kunnen overigens heel klein zijn: het scherm van uw e-bike kan wat los zitten, waardoor deze geen goed signaal geeft, of wellicht is de oplader van uw accu wel defect. Is dat niet zo, dan is uw accu aan vervanging toe. Kijk echter eerst of uw Gazelle accu problemen heeft, of dat de oorzaak dieper ligt. Dat kan u flink wat geld besparen!

Accu problemen voorkomen

Het is verstandig om goed om te gaan met de accu van uw fiets, om Gazelle e-bike problemen te voorkomen. Maak gebruik van de mogelijkheid om uw fietsaccu te verwijderen en hem zo op de juiste temperatuur te bewaren. Ook wanneer u de fiets voor een langere tijd niet gebruikt, moet u hem regelmatig opladen. Een keer per maand is geen overbodige luxe. Een accu mag namelijk niet te vol worden geladen, maar wanneer deze onder de 40% vermogen komt is dat ook funest voor de levensduur.

Kopen of reviseren

Vaak ligt de oorzaak van problemen met e-bikes bij de accu. Een accu verliest na verloop van tijd vermogen en kan niet meer constante energie leveren. In dat geval kunt u een nieuwe fietsaccu kopen, maar u kunt ook uw oude accu behouden en uw accu reviseren door de energiecellen te vervangen door nieuwe exemplaren.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.