Fietsaccu vervangen

Fietsaccu vervangen

U zult er niet aan ontkomen. Op een gegeven moment zal uw accu vervangen moeten worden door een nieuw exemplaar. Of wellicht doet u dat al regelmatig, omdat u grote fietstochten maakt en daarbij wisselt met een reserve-accu. Hoe gaat dat in zijn werk, een fietsaccu vervangen?

Model fiets

Bij het vervangen van uw fietsaccu bent u grotendeels afhankelijk van het model en type elektrische fiets dat u bezit. Zit uw accu in het frame verwerkt? Dan kunt u de accu bijvoorbeeld niet vervangen. Bij de overige modellen, waarbij de accu onder de bagagedrager, onder de voordrager of rondom de trapas, is het meestal mogelijk om de fietsaccu te verwijderen. Dat heeft een paar voordelen. Zo kunt u de accu beter beschermen tegen extreme kou of hitte, en kunt u de accu in ieder stopcontact opladen.

Hoe vervangt u de fietsaccu

De handelingen voor een fietsaccu vervangen verschillen per merk en model fiets. Bij de ene fiets zit de accu verpakt in een soort kastje dat u moet openen met een eenvoudig slot, maar bij de meeste accu’s zit een deel van de behuizing op de accu bevestigd. U maakt de accu met een eenvoudige handeling los, waarna u dat deksel samen met de accu uit de houder schuift. Zo kunt u hem binnenshuis bewaren, in de auto leggen wanneer u de fiets op een fietsdrager plaatst of opladen op een locatie die u zelf prefereert.

Waarom vervangen

Als u de accu makkelijk uit uw fiets kunt nemen, kunt u eenvoudig de fietsaccu vervangen als dat nodig is. Wanneer de accu bijvoorbeeld minder goed presteert of gebreken vertoont. Het is zeker een aandachtspunt voor wanneer u een nieuwe elektronische fiets koopt. Op het moment dat uw accu gebreken gaat vertonen, kunt u een nieuwe accu kopen of uw fietsaccu laten reviseren. Dat laatste scheelt flink wat geld en is bovendien beter voor het milieu. U hoeft dan enkel de accu uit te nemen en op te sturen. Benieuwd naar de stappen van het reviseren van een fietsaccu? Wij leggen het graag voor u uit.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.