e-accu elektrische fiets facebook e-accu elektrische fiets linkedin

Tips en informatie fiets accu

Accu opladen
De eerste keren dat u de accu oplaadt, moet u deze volledig opladen. Dat duur ongeveer acht uur.

Accu maximale capaciteit
Pas na vier oplaadbeurten bereikt de accu de maximale capaciteit.

Accu leeg rijden
Zorg dat u de accu deze eerste paar keren echt helemaal leegrijdt voordat u deze weer gaat opladen.

Zoveel mogelijk leeg rijden
Probeer ook daarna de accu zoveel mogelijk leeg te rijden tussen twee oplaadbeurten.

Accu één keer per maand opladen
Wanneer een fiets accu langere tijd niet gebruikt wordt, ontlaadt deze zichzelf langzaam. Laad de accu daarom zeker één keer per maand bij.

Bij koud weer accu binnen bewaren
Als het koud is (temperatuur onder de 5 graden Celsius), is het raadzaam een fiets accu binnen te bewaren. Daarmee vergroot u niet alleen de actieradius als u bij koud weer gaat fietsen, maar ook de levensduur.

Bewaar de accu op een koele en droge plek
Bewaar uw accu voor e-bikes altijd op een koele en droge plek. Laadt hem voor gebruik even op kamertemperatuur komen (minimaal 15 graden Celsius) en laad hem bij, zodat u tijdens de rit met uw elektrische fiets over de volledige capaciteit van uw accu kunt beschikken.

Accu zo nu en dan resetten
De fiets accu gebruikt nogal wat elektronica om trapondersteuning te leveren tijdens het fietsen. Omdat daarin ook weleens iets mis kan gaan, is het raadzaam om uw accu zo nu en dan te resetten met de daarvoor bedoelde knop.

Accu bij gebruik korte afstanden niet na ieder ritje opladen
Mocht u vaak korte afstanden rijden, dan is het beter om de accu van uw elektrische fiets niet na ieder ritje bij te laden. Rijd hem steeds ongeveer half leeg voordat u hem weer aan de lader hangt.


Wij zijn weliswaar vooral gespecialiseerd in de fiets accu, maar hebben ook de nodige kennis over algemeen onderhoud en gebruik van uw elektrische fiets. We krijgen daar ook regelmatig vragen over. De veel gestelde vragen hebben we voor u verzameld op deze website. Wellicht staat uw vraag er ook bij. Is dat niet het geval, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Neem ook is een kijkje op www.smuldersfietsen.nl voor fietsen van alle bekende A-merken.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom elektrisch fietsen, word dan lid van onze Facebook-pagina of LinkedIn-bedrijfspagina.

fiets accu elektische fiets tips en vragen
×