Elektrische fiets accu

Elektrische fiets accu

Uw elektrische fiets: informatie over motor, display en accu

Een een elektrische fiets heeft een accu, een motor en een display, die samen de trapondersteuning mogelijk maken. Omdat de motor borstel-loos is, is er vrijwel geen extra weerstand bij het trappen en kan de fiets dus ook “gewoon” gebruikt worden, zonder trapondersteuning.

Op het display van uw elektrische fiets kunt u niet alleen de status van de accu uitlezen, maar ook andere informatie waarmee u eenvoudig de gewenste hoeveelheid ondersteuning instelt.

Soorten accu’s

In een elektrische fiets zit een lood-accu, een NiCd-accu, een NiMH-accu of Li-ion-accu. De eerste twee types stammen uit de begintijd van de elektrische fiets en komen nu nauwelijks nog voor. De allernieuwste soort accu is de LiFePO4, een lithium-ijzer-fosfaat-accu. Gebruik van dit type accu voor uw elektrische fiets heeft een aantal voordelen. Deze accu gaat namelijk veel langer mee en kan wel 2000 keer opgeladen worden (ten opzicht van zo’n 500 keer bij andere soorten accu’s). Een ander voordeel is dat de LiFePo4-accu geen last heeft van prestatieverlies door temperatuurverschillen. Deze accu mag bovendien ook nog volledig ontladen worden. U kunt hem dus gerust helemaal leegrijden zonder dat er schade ontstaat aan uw ebike accu.

Als u de accu van uw elektrische fiets door ons laat reviseren, zetten wij daar nieuwe hoogwaardige batterijen in met hetzelfde vermogen als u had, zodat de accu weer als nieuw is en een tweede leven krijgt.  Maar u kunt ook kiezen voor een accu met meer vermogen, zodat u verder kunt fietsen dan ooit tevoren, of voor hoogwaardige energiecellen van het type LiFePo4.

Actieradius ebike accu

Voor u is het vooral van belang om te weten hoe ver u komt met de trapondersteuning van uw elektrische fiets. De actieradius van uw accu hangt af van meerdere factoren: hoelang en hoe vaak u de trapondersteuning inschakelt, de bandenspanning, uw gewicht en dat van uw fiets en niet te vergeten de capaciteit van uw accu.

U zult merken dat de prestatie van uw accu na enkele jaren afneemt. De accu kunt u dan in zijn geheel vervangen door een nieuwe, of de bestaande accu laten reviseren. Kijk snel op onze bestelpagina voor de prijs van een nieuwe accu of een accurevisie. U bestelt snel en eenvoudig bij E-ACCU.nl.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.