E-bike accu reviseren

Wat is er goed aan een e-bike accu revisie?

Een e-bike accu heeft niet het eeuwige leven. Afhankelijk van het type accu heeft deze de mogelijkheid om zo’n 2000 keer opgeladen te worden. Als u er goed voor zorgt en rekening houdt met bijvoorbeeld de maximale laadspanning van de accu, kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe goed u echter ook omgaat met de accu, na 2 tot 3 jaar zal deze aan vervanging toe zijn. U kunt hierbij uw e-bike accu reviseren. Nieuwe energie voor uw fietstochten!

Energie toevoegen

Als uw e-bike accu revisie voltooid is, zult u daar aan de buitenkant niets aan zien. De buitenkant blijft namelijk ongewijzigd. Een e-bike accu revisie draait juist om de binnenkant, waarbij alle energiecellen vervangen worden door nieuwe cellen. Zo kunt u er weer een paar jaar en duizenden oplaadcycli tegenaan, tegen een deel van de prijs van een nieuwe accu. U kunt er zelfs uw voordeel mee doen. Bij het reviseren kunnen wij namelijk meer capaciteit toevoegen aan uw accu, waardoor de actieradius van uw e-bike vergroot!

Voordelen van een e-bike accu reviseren

Er is eigenlijk maar 1 nadeel te noemen aan een e-bike accu revisie: als de buitenkant van uw accu beschadigd is, zal dat niet (volledig) worden hersteld bij een revisie. De behuizing van de accu blijft immers van u. Bij de e-bike accu revisie wordt de behuizing uiteraard wel gecontroleerd en schoongemaakt. De voordelen van het reviseren zijn talrijker:

  • Het reviseren is goedkoper dan het kopen van een nieuwe accu
  • Er komt minder afval vrij, het is beter voor het milieu
  • U kunt kiezen voor meer vermogen in uw accu voor een geringe meerprijs
  • Heeft u een wat oudere e-bike? Dan zijn accu’s voor uw fiets misschien minder goed verkrijgbaar. Door de oude accu te reviseren voorkomt u dat probleem

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.