Batavus accu vervangen of kopen

Batavus accu vervangen of kopen – wat zijn de opties?

Naarmate u meer fietst en uw elektrische fiets langer in uw bezit heeft, zult u merken dat het bereik van uw fiets en het vermogen van uw accu achteruitgaat. Op dat moment moet u erkennen dat het tijd wordt om uw Batavus accu te vervangen. U kunt dat doen door een nieuwe Batavus accu te kopen, maar u kunt hem natuurlijk ook uw fiets accu repareren.

Batavus accu vervangen

Wilt u uw Batavus accu vervangen? Naast het kopen van een nieuwe accu is het namelijk ook mogelijk om uw accu te laten reviseren. U houdt dan uw eigen accu, maar de energiecellen in de accu worden vervangen door nieuwe exemplaren. Uw accu is dan weer zo goed als nieuw, u bent minder geld kwijt en het is de meest milieubewuste manier. Daarnaast kunt u uw Batavus accu vervangen door een nieuw exemplaar.

Batavus accu kopen

Er zijn een aantal opties waar u rekening mee kunt houden. Het belangrijkste is natuurlijk dat de accu past in uw fiets. Let u dus goed op het model en het bouwjaar van uw fiets, zodat u ervan verzekerd bent dat de accu gaat passen. Let wel dat de kosten van het kopen van een nieuwe accu een stuk duurder zijn dat het reviseren van uw accu. Een Batavus accu kopen is dan ook duurder dan een Batavus accu vervangen door een gereviseerd exemplaar.

Fietscontrole

Wanneer er iets mis is met uw accu, kan dat meerdere oorzaken hebben. Natuurlijk heeft een accu een bepaalde leeftijdsspanne. Houdt daarbij rekening met ongeveer 2000 keer opladen en een levensduur van 3 tot 5 jaar. Vertoont u accu eerder defecten, zou het ook een probleem kunnen zijn van de oplader, een elektronisch defect in uw fiets of bijvoorbeeld een element dat continu energie vraagt. Laat uw fiets in zo’n geval door een ervaren vakman nakijken.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.