Accu elektrische fiets Batavus

Accu elektrische fiets Batavus

Met uw e-bike fietst u moeiteloos langere afstanden, bijvoorbeeld naar uw werk of tijdens een mooie fietstocht door de natuur. Eén van de meest populaire e-bike merken is Batavus. Batavus e-bikes zijn er in verschillende modellen, waar verschillende accu’s bij horen. E-accu informeert en adviseert u graag over accu elektrische fiets Batavus.

Het onderhoud van uw Batavus accu

Een langdurig gebruik van uw elektrische fiets begint bij het onderhoud van uw Batavus accu. De accu van een elektrische fiets is namelijk een kostbaar bezit wat bij onjuist gebruik snel tekenen van slijtage zal vertonen. Dat is natuurlijk zonde, maar gelukkig kunt u zelf genoeg maatregelen nemen voor het onderhoud van uw Batavus accu:

  • Laad de accu altijd tot 100% op. Het gedeeltelijk opladen van de accu verlaagt de capaciteit.
  • Zet u uw fiets in een schuur of andere koudere ruimte? Haal de accu er dan uit en bewaar deze binnenshuis. Door te koude temperaturen kan uw accu sneller leeglopen en zelfs kapot gaan.
  • Gebruikt u uw e-bike voor een langere tijd niet? Bijvoorbeeld in de wintermaanden? Ook dan is het zaak om de accu niet in uw elektrische fiets te laten zitten. Bewaar de accu op een plek waar de temperatuur aangenaam is.
  • Stel uw accu niet te lang bloot aan direct zonlicht. Parkeer uw fiets dus liever overdekt of in de schaduw.

Voor meer tips over het onderhoud van uw Batavus accu kunt u een kijkje nemen naar ons blog artikel: Zo verlaagt u het verbruik van uw accu

Problemen met de accu van uw Batavus elektrische fiets?

Ervaart u problemen met de accu van uw Batavus fiets? Dan kan het zijn dat de accu toe is aan vervanging. E-accu kan verschillende typen accu’s van Batavus reviseren. Wilt u weten of uw type accu in aanmerking komt voor revisie? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op.

Bereken de kosten voor het reviseren van uw Batavus accu

Op de pagina rekenmodule reviseren kunt u uitrekenen wat de kosten zijn voor het reviseren van de accu van uw elektrische Batavus fiets.

E-Accu is gestopt met haar activiteiten. U kunt nog wel e-mailen naar info@eaccu.nl.